Turvallinen lääkehoito
Meillä on vuosien kokemus turvallisesta lääkehoidosta, ja lääkemoduulimme avulla voimme varmistaa, että potilaat saavat oikeat lääkkeet, oikeassa annoksessa ja oikeaan aikaan.
Mikä lääke?
Milloin?
Keneltä?
Sanottu Alfa eCare ratkaisusta
”Töistä lähtiessä tiedän että olen tehnyt työni.”
”Emme ole koskaan saaneet näin hyviä ohjeita kuin nyt.”
”Laatu on nyt paljon parempi.”
”Tämä on ehkä se järjestelmä, joka on eniten helpottanut työtäni, olen toiminut fysioterapeuttina vanhustenuollossa 10 vuotta.”
Näin me sen toteutamme
Turvallinen lääkehoito on erittäin tärkeää sosiaali- ja terveydenhuollossa potilaiden hyvän hoidon varmistamiseksi. Lääkehoidon prosessien turvaaminen edellyttää yhteistyötä ja tarkkuutta hoitotiimiltä. Alfa eCare – järjestelmä auttaa varmistamaan, että asiat sujuvat suunnitellusti ja turvallisesti.
Järjestelmä hakee automaattisesti ajankohtaisen lääkelistan, mukaan lukien tarvittaessa annettavat lääkkeet. Henkilökunnan älypuhelimessa sovellus, jonka avulla he voivat yhdellä napin painalluksella vahvistaa, kun potilas on saanut lääkkeensä. Tämä luo automaattisesti antokirjauksen potilastietojärjestelmään sekä kansalliseen rekisteriin ja auttaa meitä seuraamaan yksittäisten potilaiden lääkitystä reaaliajassa sekä koko osaston lääkehoitoa.
On myös tärkeää, että lääkityksestä vastaava henkilö voi kirjoittaa ohjeita ja tietoa antotavasta esimerkiksi lääkkeen murskaaminen.
Meillä on myös erilaisia mahdollisuuksia asettaa hälytyksiä, sekä aikaherkille lääkkeille ja myös eri vuorokauden aikana, jolloin potilaan tulisi ottaa lääkkeitään. Tämä auttaa meitä välttämään unohtuneita tai myöhästyneitä lääkeannostuksia.
Joskus on haasteellista hallita tarvittaessa annettavia lääkkeitä, varsinkin jos kirjaukset ovat puutteellisia. Voimme yksinkertaisesti asettaa järjestelmään rajoituksen jokaiselle lääkevalmisteelle, niin sanotun enimmäisvuorokausiannostuksen ja järjestelmä varoittaa automaattisesti, jos raja ylittyy. Jokaisesta antokerrasta syntyy myös antokirjaus.
Järjestelmä helpottaa myös huumaavien lääkeaineiden hallintaa. Voimme syöttää jokaisesta lääkevalmisteesta saldoarvon, joka automaattisesti laskee saldon käytön mukaan. Tämä parantaa potilas- ja lääketurvallisuutta sekä helpottaa varastotilaston seurantaa.
Alfa eCare – järjestelmässä voimme aktivoida ja määritellä työntekijän käyttöoikeuksia voimassa olevan lääkehoitoluvan perusteella. Hoitohenkilökunnan lääkehoitolupa on uusittava joka viides vuosi ja työntekijä saa järjestelmän kautta muistutuksen hyvissä ajoin ennen kuin lääkehoitoluvan voimassaoloaika on umpeutumassa. Voimme myös helposti luoda raportin, joka listaa kaikki osastolla voimassa olevat lääkehoitoluvat. Tämä raportti voi myös olla hyödyllinen tarkastuksissa ja koulutuksien suunnittelussa.
Muut käyttöalueet
Moduulin rakenne mahdollistaa sen käytön myös muissa toimenpiteissä, kuten esimerkiksi haavahoidossa ja kuntoutuksessa. Alfa eCare – järjestelmässä voimme kirjoittaa ohjeita niille, jotka suorittavat näitä toimenpiteitä. On myös mahdollista asettaa hälytyksiä aikaherkille toimenpiteille ja saamme reaaliajassa kuittauksen, kun toimenpide on suoritettu sekä samalla myös kirjauksen potilastietojärjestelmään.
Raportit päätöksenteon tueksi
Järjestelmä luo erilaisia raportteja, jotka auttavat päivittäisessä työssämme ja voivat myös olla hyödyksi päätöksenteossa, kun pyrimme parantamaan lääkehoidon laatua ja turvallisuutta sekä tekemään kliinisiä päätöksiä yksittäisten potilaiden osalta. Esimerkiksi voimme hallita kaikki poikkeamat jotka liittyvät lääkehoitoon järjestelmän kautta.
Integraatiot
Järjestelmä luo erilaisia raportteja, jotka auttavat päivittäisessä työssämme ja voivat myös olla hyödyksi päätöksenteossa, kun pyrimme parantamaan lääkehoidon laatua ja turvallisuutta sekä tekemään kliinisiä päätöksiä yksittäisten potilaiden osalta. Esimerkiksi voimme hallita kaikki poikkeamat jotka liittyvät lääkehoitoon järjestelmän kautta.
Suomessa lääkkeitä käsittelevillä terveydenhuollon ammattilaisilla on oltava voimassa oleva lääkehoitolupa. Hallinnointi ja seuranta näiden lupien osalta voivat olla haastavaa ja luvat voivat löytyä eri järjestelmistä tai yksittäisten vastuuhenkilöiden tietokoneilla.
Jotta varmistamme, että vain pätevä henkilöstö käsittelee lääkkeitä, olemme integroineet Alfa eCare - lääkemoduuliin toiminnon, joka mahdollistaa pääsyn lääkehoitotietoihin vasta hyväksytyn lääkehoitoluvan osoittamisen jälkeen.
Voimme myös asettaa päivämäärän, jolloin lupa vanhenee, ja työntekijä saa hyvissä ajoin muistutuksen luvan uusimisen tarpeesta. Voimme myös helposti luoda raportin osaston voimassa olevista lääkehoitoluvista, joita voidaan esimerkiksi hyödyntää tarkastuksissa ja koulutusten suunnittelussa.
Seuranta tarvittaessa annettavien lääkkeiden käytöstä voi olla haastavaa, ja suositeltu vuorokausiannos voi helposti ylittyä jos meillä ei ole reaaliaikaisia antokirjauksia. Alfa eCare - lääkemoduulissa voimme asettaa enimmäisvuorokausiannoksen niille lääkkeille, jotka annetaan tarpeen mukaan. Tämä auttaa meitä välttämään enimmäisannoksen ylittämisen.
Jokaisesta antokerrasta syntyy myös antokirjaus. Voimme myös seurata, milloin potilas saa tarvittaessa annettavia lääkkeitä, ja tämä tieto voi toimia kliinisenä päätöksentekotukena, kun käymme läpi potilaan kokonaislääkitystä esimerkiksi lääkäritarkastuksessa.
Ambulanssi hälytettiin vanhainkotiin aamulla. Yhden asukaan yleiskunto oli heikentynyt ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan sydämen vajaatoiminnan takia. Sairaalassa potilas sai annoksen sydänlääkettä, jota hän normaalisti käyttää. Valitettavasti lääke ei tuonut toivottua vaikutusta, vaan potilaan tila heikentyi entisestään. Tämä johtui osittain siitä että potilas oli saanut ensimmäisen lääkeannoksen jo vanhainkodissa. Hänet jouduttiin elvyttämään, mutta hänen henkensä saatiin pelastettua. Viikon sairaalahoidon jälkeen potilas pystyi palaamaan takaisin vanhainkotiin tuttuun ympäristöön.
Tämä on esimerkki siitä, miten saattaa käydä, jos emme ole ehtineet ajoissa kirjata tai muulla tavalla välittää tietoa eteenpäin, mitä lääkkeitä potilas on saanut. Vastaavissa tilanteissa tämä olisi ollut vältettävissä, jos ensivastehoitajilla ja päivystyksen henkilökunnalla olisi ollut reaaliaikainen tieto potilaan lääkityksestä. Tämä esimerkki korostaa modernin teknologian ja reaaliaikaisten kirjausten merkitystä potilasturvallisuuden kannalta.
KASVAMME ASIAKKAIDEMME KANSSA
Tuemme teitä kokemuksella ja asiantuntemuksella
Asiakasta
KÄYTTÄJÄÄ
VUOSIA ALALLA
TYÖNTEKIJÄÄ
OPI UUTTA
Uutta
Käy katsomassa 'Uutta'-sivulle, johon olemme koonneet artikkeleita ja materiaalia, jotka uskomme olevan arvokkaita ja kiinnostavia sinulle.
TÄÄLLÄ SINUA VARTEN
Yhteys
Jos sinulla on kysymyksiä palveluistamme ja tuotteistamme, tavoitat meidät 'Ota yhteyttä' -sivulta.